Blog

A e dini se konsumimi i qumështit dhe produkteve të qumështit mund të ndikojë në zhvillimin e shëndetshëm të fetusit gjatë shtatzënisë dhe në rritjen e mirë të foshnjës në muajt e parë të jetës?!

Konsumimi i qumështit dhe produkteve të qumështit gjatë shtatzënisë mund të ndikojë në zhvillimin harmonik të fetusit, me efekte pozitive në shtimin e peshës, gjatësinë në lindje, gjatësinë e femurit dhe perimetrin e kafkës. Për më tepër, vazhdimi i një diete të pasur me produkte qumështi nga nëna gjatë ushqyerjes me...


Zepa Natyral edhe këtë vit pjesë e Festivalit Veror në Tiranë!

“Shijo Shqip” panairi që çdo vit bashkon të gjithë prodhuesit shqiptar, rikthehet sërish, për 4 ditë, në Tiranë, në pedonalen “Murat Toptani”. Aktiviteti starton me 1 Qershor deri më datë 4 Qershor, i cili synon të rrisë shkallën e ndërgjegjësimit për konsumimin e produkteve shqiptare, duke i dhënë mundësi konsumatorit që...


Udhëtimi i eksportit të produkteve të dhisë në USA

Pjesë e strategjive, për zgjerim të vendeve të eksportit në rajon dhe më gjerë të produkteve Zepa Natyral, u kurorëzua me sukses në Prill të vitit 2020, fillimisht me nisjen e eksportit të djathit të dhisë për në USA duke u pasuar edhe me eksportimin e qumështit të dhisë Në një...


Qumështi, aleati kryesor gjatë ushtrimit të aktivitetit fizik

Marrja e qumështit është veçanërisht e rëndësishme për individët me rritje të shpejtë, si për shembull gjatë adoleshencës, një periudhë në të cilën kërkesat për energji, kalcium dhe proteina rriten jashtëzakonisht. Përveç kalciumit, qumështi përmban shumë lëndë ushqyese të rëndësishme si proteina me vlerë të lartë biologjike për të cilat adoleshentët...


Përse duhet të konsumojmë kosin?

Kosi është një ushqim i njohur që nga kohërat e lashta dhe që rrjedh nga fermentimi i qumështit nga disa baktere që i përkasin gjinisë Lactobacillus dhe Streptococcus. Si një ushqim që rrjedh nga qumështi, ai hyn në kategorinë e produkteve të qumështit. Kosi pëlqehet nga të rriturit dhe fëmijët për...


Kosi dhe fermentet laktike: Aleatët e shëndetit tuaj

Kosi është burimi kryesor i fermenteve laktike probiotike, një aleat natyral për mirëqenien e të rriturve dhe fëmijëve. Rekomandohet të konsumohet një porcion në ditë, për të mbajtur gjithmonë të ekuilibruar florën bakteriale dhe për të parandaluar problemet e stomakut, zorrëve dhe fryrjen e barkut. Zgjidhni vetëm kos cilësor, të prodhuar...


Qumështi i freskët i pasterizuar

Qumështi i sapo mjelur nga lopa është steril, por menjëherë bie në kontakt me mikroorganizmat e pranishëm në mjedis, me mjetet e përdorura dhe me vetë kafshën në të cilën mund të ketë edhe mikroorganizma patogjenë. Nëse nuk i nënshtrohet asnjë trajtimi, qumështi përkufizohet si qumësht i papërpunuar. Për ta bërë...